Verslag Funkamp 2012 – van de Trainer

Leiding:
Arco van de Bent (Kampeer pro, Bospapegaai en Master vliegerraar, Tasmanian Devil)
Bob van Tiel (Nachtbarbecueër, 5 sterren opblaasbed springer, en naam door elkaar haler)
Arnold Vermaas (Master binnen 1 minuut inslaapvaller, Master vliegerraar de 2e en huifkar chauffeur)
Martin Bloemscheer (Dagbarbecueër, Alles wat met water had te maken ontloper, Relatie met Duitse buren verminderaar en relatie met Belgische receptie verminderaar)
Britt Kaag (Meester in pannenkoeken bakken, Turn pro, Opper gaper en Dubbelspel hater)
Fleur Terlingen (AJA...kots kots..fan, Voetbal pro, wc gaan begeleidster en Foto maakster)
 Maurice Pinkster (Meneer de organisator, invalide wc gebruikmakert, 5 sterren opblaasbed beslaper en exotische dieren geluiden op een camping in Mol afspelert)

Na maanden van voorbereiding was het eindelijk zo ver. Het funkamp met 30 kids en 7 man begeleiding. aangezien ik niet zelf kon rijden pikte Bob mij op in Dordrecht (komt Bob ook nog is in een echte stad 😉 ) om vervolgens bij huize van Tiel een lekker bakkie koffie te doen. Iets voor vieren gingen we op weg naar Strijdo, waar al een hele colonne auto's stond omdat niemand de befaamde druppel bij zich had. Arnold, Arco, Britt en Fleur waren al eerder naar Mol gegaan om al het één en ander voor te bereiden. Na alle bezorgde ouders gerust te hebben gesteld gingen ook wij met zijn allen op weg naar Mol.

In Mol werden we ontvangen door Arnold en zijn huifkar. Daar konden mooi alle spullen in, zodat we niet alle spullen hoefden te sjouwen. Ook mijn spullen incl. 5 sterren opblaasbed paste er mooi nog bij. Met zijn allen liepen we naar de kampeerplek, waar Britt en Fleur ons al opwachtte. Arco was druk in de weer om de plek zo gezellig mogelijk te maken. De eettenten stonden al mooi op hun plek, dus het was tijd om de tentjes van de kids te gaan opzetten. Ik als mega kampeerder hield de boel mooi in de gaten en delegeerde er op los. Meeste tentjes stonden snel met behulp van de leiding die weer onder leiding van de opper kampeerder Arco stonden. Dan was er het tentje van Amber en Emma. Toen alle tentjes stonden waren zij net bezig het grondzeil te inspecteren en te bedenken waar nou al die stokken voor waren bedoeld. Na wat instructies kwam er wat meer schot in de zaak tot we bij de buitentent kwamen. Voor- achterkant?  Uiteindelijk stond er een soort van tent, waar net de make up koffer van Amber in paste, en konden we verder gaan met de tent waar ze in zouden gaan slapen  ;). Na de opbouw van de tenten was het tijd voor pannenkoeken van de meester(es) in pannenkoeken bakken (lees opwarmen) Britt. Sommige aten stroop met pannenkoeken, de ander poedersuiker met pannenkoeken en de ander stroop met stroop.

Na het eten gelijk door naar het Levend Stratego. Dit werd gedaan in het bos met team Blauw (Bob, Martin, Britt en Moi) en team Rood (Arnold en Arco). Fleur werd gebombardeerd tot wc-gaander met kids die het echt niet op konden houden en absoluut niet in de bosjes wilde gaan bang dat ze een eekhoorn zouden tegenkomen, die de verkeerde eikeltjes zou pakken. Het spel werd gestart en iedereen stratego-de (nieuw werkwoord)  er lustig op los. Opdracht 1 was om de verstopte vlag te vinden. Onze vlag was uiteraard blauw en lag redelijk vlakbij. Bij de vraag aan Floris om bij de vlag in de buurt te blijven ging hij er letterlijk bovenop staan. Uiteindelijk werd onze vlag gevonden. De 2de opdracht was om de lopende vlag te vinden. Wij hadden Wout een vlag (rubberen ring) in zijn broek gepropt en hem in de bosjes gestationeerd (waar hij zeker 30 min heeft gestaan) tot wij wisten wie de vlag was bij rood en Bob even alle blauwe troopers bij elkaar riep om een massale invasie te plannen. Wout ook bij blauw horend dacht dat hij moest komen en kwam rustig aangelopen met de vlag trots showend onder zijn omhoog getrokken shirt. Als vliegen op stront kwam het hele rode peloton op Wout afgevlogen die met een noodgang zich uit de voeten maakte om niet gepakt te worden. Dit geweldige schouwspel duurde zeker 2 min. tot hij werd getikt door een rood teamlid. De duisternis viel in, dus tijd om terug naar het kamp te gaan. Nog even wat drinken en daarna het kotje in................voor de kids dan 😉
Toen wij uiteindelijk ook in de tent lagen, klonk er na 1 minuut al een licht gesnurk. Ik die altijd een paar uur nodig heeft om in slaap te komen dacht dat het een geintje was, maar Arnold draaide zich om en blijkbaar was hij gelijk vertrokken. Tot verbijstering van de overige tent bewoners.

Zaterdagochtend 08:00 de wekker gezet...ik lag in de voortent met mijn 5 sterren luchtbed en Arnold, Arco en Bob lagen knus met zijn drieën in de binnentent op elkaar gepropt. 08:00 dus de wekker gezet, 07:00...Daan komt binnen gestormd met de mededeling dat hij naar de wc moet....feit..iedereen wakker. We hadden inderdaad gezegd dat iedereen zich moest melden die naar de wc moest 's  nachts.....NIET om 07:00 's ochtends....#%$%*#%^#&*$*. Bob ging er als eerste uit en moest dus over mijn torenhoge 5 sterren luchtbed stappen. Aangezien deze zo breed was stapte Bob net op het randje werd gelanceerd en landde half op mijn schouder van mijn arm met al een gebroken hand....Afijn ik was ook vast wakker hehe.

Na iedereen te hebben wakker gemaakt en te hebben ontbeten vertrokken we met de 'gang' naar de sportvelden om ons eens goed uit te sloven met de vele sporten die je daar kon beoefenen. Eerst stond voetbal en basketbal op het schema. Na de pauze gingen we verder met tennis, volleybal en voetvolley.

Er werd hevig gestreden en het weer zat ook lekker  mee. Op de rubberbanen was het tennis toch iets anders dan op het smashcourt in Oosterhout. Romme kopte nog even een tennisbal en Fleur hield nog even een balletje hoog.

Na het sporten nog even wat eten en als een speer naar het zilverstrand met meertje. De temperatuur was goed te doen, al was het water (naar horen zeggen) iets aan de frisse kant. Wind stond er wel genoeg, dus diehards Arco en Arnold hadden een zooi vliegers meegenomen die meer in het zand neerstortte dan de lucht in gingen. De kids vermaakte zich met overgooien, frisbeeën (een zeer snelle frisbee die al 10x in de boom terecht was gekomen), zwemmen, zand happen, de leiding vervelen, en mensen in het zand begraven. Ook aan deze leuke activiteiten kwam een eind. Net toen Sanne en Lara waren aangekomen op het strand (na de masters van de zomercompetitie te hebben gespeeld) hielden wij het voor gezien en gingen op weg naar het kamp.

Tijd voor het eten. De BBQ werd kant en klaar aangeleverd met vlees, salades, sauzen, brood en de bbq zelf. Martin zijn oerinstinct kwam boven en gooide het ene vlees na het andere op de grill, welke gretig werden afgenomen door de hongerige wolven. Mijn vlees werd netjes gesneden ( 😉 ) en samen met de leiding waren ook wij aan het genieten van het eten.

Buikjes rond, dus tijd voor wat ontspanning. De één ging een balsport doen, de ander ging de hort op en een ander bleef lekker op het tentenkamp om wat te chillen. De boombox met IPod van Arco zorgde voor een lekker muziekje.

Rond een uur of 23:00 was het tijd voor het nachtspel. Op het programma stond het "dierengeluiden spel". Zes dieren waren verstopt in het bos, die gezocht moesten worden door 4 groepen incl. een begeleider. De dieren waren: Tom (De grijze trompet olifant), Luuk van der Hilst (De gekke koe), Emma (De tuinslang), Rick (De verkouden berggeit), Amber (De gefrustreerde chihuahua) en Axel (De zwetende hanggorilla). Dan liep er ook nog een papegaai rond die alle geluiden imiteerde als afleiding. Uiteraard kon dit er maar 1 zijn en dat was Arco. De dieren zaten al verstopt en ik ging samen met de vier groepen op weg naar het donkere bos om ze 1 voor 1 los te laten en de dieren te gaan zoeken. Bij de meeste kids was de spanning af te lezen aan hun gezicht. 1 voor 1 liepen de groepen met begeleider, zonder zaklamp, het grote donkere bos in.  Om het nog ingewikkelder te maken had ik even de boombox van Arco gepakt en mijn Iphone met een dierengeluiden app erop aangesloten. Behalve dus de dierengeluiden van het spel klonken er om 23:15 ook nog olifanten, pauwen, dolfijnen, kamelen, geiten, koeien, leeuwen, kikkers, poezen, honden, eenden, paarden, ezels, apen, varkens, hanen en tijgers door het bos. Ik denk dat menig bosbewoner hier van slag van is geraakt. Britt haar groep was als eerste terug. Terwijl we op de andere groepen wachtte, was de app "Talking Tom", "Talking Pierre" en "Talking Rex" erg in trek. Oftewel de raarste stemmetjes echode het bos door. Arco die niet alleen maar dieren imiteerde, maar ook als een gecamoufleerde zwarte, roodgestreepte, harige, met stekels achtig panter konijn ding het bos door sloop, liet de kids aardig schrikken af en toe. Mike schreeuwde het uit toen hij ineens uit een paar touwen naar beneden kwam suizen. Wassim, Britt en vele anderen waren ook de pineut. De papegaai was niet helemaal heelhuids uit het bos gekomen. Hier en daar waren er wat takken gesneuveld. De meeste groepen waren terug met de opmerking dat ze de verkouden berggeit weinig hoorde. Dit kan wel kloppen, want Rick was of bezig zijn zaklamp te zoeken of hij hield zijn adem in als er een groep te dichtbij was ;).

Nog vol enthousiasme en spanning keerde we terug naar het kamp. Nog even wat drinken en wat te knabbelen en de meeste taaide af richting tent na een opfrisbeurt in het toiletgebouw. De rust was redelijk weergekeerd, dus om wat warm te worden gooide we de bbq nog even aan. Nu die aan stond kon er net zo goed wat overgebleven kip op ;). Bob nam de taak op zich om in het donker de kippetjes om te draaien. Na een tijdje zagen ze er goed uit (in het donker) en Arco begon al zijn tanden erin te zetten. Toch maar even een lampje erbij...nog mooi rozig van binnen hehe....even verder verhitten.....ze smaakte heerlijk. De tent van Lara, Sanne, Lotte en Freeke was nog in beweging. Sanne en Lara hadden natuurlijk een nacht gemist en waren nog klaar wakker. Toen kwam de boombox in zicht. Zachtjes sloop ik met de boombox naar de tent en zette 'm op de goede plek. Daarna even de iphone erop aansluiten en de dieren app te voorschijn halen.....volume volluit.....en het plaatje van de koe aanklikken.......gevolg...het geluid van een bronstige koe door de tent en door het hele park....de mannen kwamen niet meer bij van het lachen..., daarna nog even een dolfijn, een olifant en een pauw het park over laten gaan... De dames in de tent waren niet echt onder de indruk aangezien ze alles al gaande hadden geslagen door het luikje in de tent. ....Belgisch echtpaar op de camping om drie uur 's nachts: (met Belgisch accent lezen) Alleé Bertje ik hoorde toch echt een olifant en een dolfijn heh...

Zondagochtend 07:00 de wekker...lekker hoor. Snel mijn bed uit voordat Bob weer een snoekduik erop zou nemen. We horen al wat regendruppels, dus met zijn allen als de wiedeweer de tenten afbreken en opruimen, want om 10:00 begon de survival. Arco raasde als een tasmanian devil door het kamp en met zijn allen hadden we het meeste al klaar toen de hulptroepen in de vorm van Angel, Mariëlle en Elma aankwamen. Fleur en ik namen de groep mee naar de survival en de rest hielp nog met opruimen.

De kids onder de 10 jaar mochten niet met de survival meedoen vanuit het zilvermeer. Britt ging lekker met ze zwemmen in het binnenzwembad, wat toch wel een eindje lopen was.......heh Britt 😉

De survival begon met de vlotten. Het regende al gestaag, maar nat werden ze toch wel :). Twee teams moesten op een vlot zo snel mogelijk naar de overkant en dan moest de andere helft van het team weer terugvaren. Echt alles ging mis wat er mis kon gaan. Niemand hield het vlot vast bij instappen, vlotten voeren uit koers, Mike die het water stond te aaien, waardoor de rest als een gek moest peddelen, Romme die de lucht aan het inspecteren was, waardoor hij letterlijk de boot de miste. Bij aankomst van het vlot was het eveneens een zooitje..Caspar sprong het water in om het vlot aan te meren. Axel werd door Lotte het water ingetrokken d.m.v. een peddel, omdat hij wilde helpen met aanmeren etc. etc. Romme klagen dat hij het vlot niet op kon, terwijl hij toch echt de inheemse flora en fauna van het gebied aan het checken was en totaal niet op zijn team lette....amai...Na de vlotten de befaamde indianenbrug. Twee touwen waarmee aan de overkant moest komen zonder in het water te vallen. Dit ging prima. Sanne heeft volgens mij twee van die touwen in  huis, want die speerde naar de overkant en liet drie tegenstanders het nakijken op de andere brug. Toen de instructeur het touw overging werd het even stil.....die snapte het wel laten we maar zeggen. Iedereen veilig aan de overkant..op naar de stormbaan. een leuk parcourtje met de nodige hindernissen. 1 tegen 1 legde ze het parcours af om uiteindelijk afgemat bij de finish aan te komen. Voor alle bloopers en mooie acties verwijs ik u naar de aftermovie. Na de stormbaan nog even een stukje zwemmen met wat eenden en andere waterdieren, waarbij Tom als eerste de overkant haalde en een punt voor zijn team binnen sprokkelde. Nog even wat touwzwaaien om vervolgens bij de toggle  aan te komen. Arthur en Frank die ook even kwamen helpen werden gelijk als rem gebombardeerd om de kids op te vangen na hun helse rit boven het water. Rick ging als eerst, waarna de rest ook volgde. Sommige werden (express) nat, andere hielden het liever droog. Dan mijn favoriete onderdeel: de olifantenpoten. Een paar losse schotsen achterelkaar, waarbij men zonder in het water te vallen naar de overkant moest zien te komen door er overheen te rennen of goed op te springen. Sanne, Thijs van Gils, Thijs van Tiel, Mike, Jelle en Vince haalde droog de overkant........en de rest.......PLONS.....

Het regende intussen al wat harder, maar gelukkig stonden de eettenten nog overeind. De meeste gingen even douchen en daarna aten we nog wat. Lekker tosti's en spekjes op de bbq. Voor iedereen hadden we nog een leuk shirt als herinnering, waarop ze namen van mede kampers konden verzamelen. In het clubhuis komt ook nog een shirt te hangen ter herinnering. Gelukkig werd het droog. Tijd voor een groepsfoto en het inpakken van de eettenten. Alles was klaar en opgeruimd, dus tijd om naar huis te gaan...

Als laatste kwamen Sanne, Arco en ik aan in Oosterhout, we moesten iets langer wachten op iets wat niet kwam, daardoor wel de Belgische batman gezien! De meeste kids waren al op weg naar huis. Laatste dingen nog even opbergen en de geweldige leiding nog even gedag zeggen. Ik zwaai Arnold nog even uit en dan is ook voor mij tijd het winderige natte park te verlaten......

Bij deze wil ik alle deelnemers bedanken voor het geweldige kamp!! Ook de fantastische leiding en hulp leiding met ieder zijn eigen kwaliteiten...BEDANKT!!!

Ik zou zeggen... tot volgend jaar!!

Ook nog bedankjes naar de Emte (Dhr. van Beek) voor sponsoring van het eten en drinken, Intersport Geerts voor sponsoring van de shirtjes, de schoonvader van Arnold voor de huifkar, Margot Pelders voor al haar medeleven, inzet en contacten, het bestuur, Wil van Abeelen, kamp Zilvermeer voor toelaten van al het Oosterhoutse gespuis, de ouders voor het halen en brengen en het vertrouwen, iedereen die ik voor de rest nog vergeet en nogmaals de gehele leiding voor het geweldige werk!!

Tot na de vakantie !!

gr.
Maurice

Deelnemers:
Vince Neerincx
Daan van Tiel
Thijs van Tiel
Wout van Tiel
Katie Vermaas
Thijs van Gils
Luuk van der Hilst
Lara van der Hilst
Michelle van den Bent
Axel van den Bent
Robin Busio
Romme Schellekens
Freeke Jansen
Caspar Michielsen
Rick Veenbergen
Sanne van Beek
Tom Bastiaans
Wilrik Broeders
Jelle de Rooij
Lotte Beskers
Emma Beskers
Amber Gadet
Mike Nagelkerke
Wassim Chiguer
Alexander Bloemscheer
Floris Bloemscheer
Luuk Bart
Max Schuffelers
Lennart Verheijen

Comments are closed.