Verslag Jeugdkampioenen Wintercompetitie 2012/2013

TV Strijdo viert drie jeugdkampioenen

De wintercompetitie 2012-2013 is voor de jeugdteams van tennisvereniging Strijdo uitermate succesvol verlopen. Ondanks de soms barre omstandigheden werden maar liefst drie teams kampioen in hun poule.

Het gemengd dubbelteam t/m 10 jaar heeft in hele competitie 32 wedstrijden gewonnen en slechts 3 verloren. De meisjes Sam Hoorman en Katie Vermaas vormden een knap spelend kwartet met de jongens Robin Busio en Wout van Tiel. Al na speeldag 5 kwam het kampioenschap in zicht, maar er moest door afgelastingen wegens plotselinge sneeuwval tot 27 februari gewacht worden voordat, na de 6e ronde, de eerste plaats zeker was. De laatste wedstrijd was voor de einduitslag niet meer van belang, maar ze mochten als kampioenen natuurlijk niet deze wedstrijd tegen Asmunt verliezen. De spanning was er echter vanaf en er werd soms een beetje gedold op de baan. Uiteindelijk bleek Asmunt wel de sterkste tegenstander van de poule. Na wat coaching en nadat ze iets geconcentreerder gingen spelen wonnen ze toch met 4-1. Volgend jaar gaat dit team 1e klasse spelen.

Daarnaast zijn beide meisjesteams t/m 14 jaar van tennisvereniging Strijdo kampioen geworden. Een prima prestatie van de meiden, waarvoor zij terecht uitgebreide felicitaties ontvingen.
Het 1e meisjesteam werd gevormd door Emma Beskers, Amber Gadet, Meike Snoeren en Jasmijn Pelders. Ze hebben alle wedstrijden met 6-0 en 1 keer met 5-1 gewonnen. Kou ,regen en sneeuw werden getrotseerd, maar ze hielden vol en knokten voor elk punt. Amber en Emma en Jasmijn en Meike zijn sterke dubbelteams, die bij open toernooien vaak tegen elkaar spelen. Nu konden ze 7 wedstrijden met elkaar spelen. Het is een gezellig team dat voor de overwinning gaat en na afloop gezellig met elkaar in het clubhuis zit. De laatste wedstrijd was tegen tennisclub Vijfhuizen in Etten-Leur en ook deze wedstrijd werd met 6-0 gewonnen.

Het 2e meisjesteam bestond uit Sanne Westerhout, Benthe Gadet, Megan Stultjens, Lara van der Hilst en Lotte Beskers. Ondanks de nodige pech – Lotte brak net voor de eerste wedstrijd haar enkel, maar kon gelukkig de laatste drie wedstrijden weer meespelen (was de onderbreking door sneeuw en ijs toch nog ergens goed voor) en Sanne brak de dag vòòr de laatste wedstrijd beide polsen – werden ze toch overtuigend kampioen. Afgelopen zondag was het zo ver en kon de vlag – en de kampioenssjerp – uit/aan.

Comments are closed.